måndag 7 januari 2013

Cherrys historia

Hej!
Thilde ville att jag skulle skriva ett inlägg om hur min resa med Cherry var. Som ni förstår så är jag Cherrys gamla ägare, Michelle.

Jag köpte Cherry den 9 mars 2007 från en hästhandlare i Skara. Han kom direkt från Tyskland. Egentligen så vet jag inte varför vi köpte honom för jag var egentligen lite rädd för honom. Han var speciell men hur fin som helst. Så vi tog med honom hem direkt. När vi väl kom hem så bröt helvetet ut, han kunde inte vara ensam inne i stallet, han var jobbig att rida och han lyssnade inte på någon. Jag grät i två veckor, varje gång jag var i stallet. Men sen blev jag tuffare och vågade säga åt honom på skarpen. Då gick det. Han lyssnade på mig och han växte i mina ögon. Vi var inga stjärnor på varken dressyr eller hoppning men vi hade kul tillsammans,

Jag hade Cherry i 4 ½ år innna jag sålde honom till Thilde och hennes familj. Då hade jag jobbat honom, mycket med att han skulle respektera männsikor och inte blockera. Han var i sin egen bubbla när vi fick honom men ju mer jag jobbade honom från marken desto mer litade han på människor. Jag tävlade honom i hoppning, dressyr och lite fälttävlan. Inga höga klasser men det var kul ändå. Han är inte lätt att rida men när man väl kommer på hur man ska hantera honom så är han världens finaste ponny.

När jag sålde honom så visste jag att han kom till en bra familj men det är svårt att släppa sin bästa vän till en männsika man inte känner. Men jag kan inte vara nöjdare över att han har kommit till Thilde. Där passar han och dom kommer ha det så kul tillsammans. Såklart att jag saknar honom, han var min bästa vän men jag vet att han har det bra och det är så skönt.  Tack Thilde för att ni köpte honom! :)

Ni får gärna kolla in på min blogg, www.mercure.blogg.se

Några bilder på Cherry och mig: